Manifest, náš malý mestský festival.

DSC_4535.jpg

Manifest sa už od roku 2013 stal tradičným eventom oznamujúcim koniec leta a začiatok nového školského roka.

Inak to nebolo ani tento rok, kedy sme opäť pripravili pre návštevníkov poslednú letnú večeru z rodinného Archtung-grilu. Spolu s dobrým čapovaným pivkom a vínom sme si tak mohli spoločne užiť posledné bestarostné chvíle leta. Aké by to však bolo podujatie na pôde Fakulty architektúry, keby sa nedržalo témy? Preto sme na tohtoročnom Manifeste v spolupráci so združením ČO – Čerstvé ovocie a s podporou Fakulty Architektúry, pripravili prednášku belgického ateliéru RAAMWERK, ktorý  nám prišli ukázať svoju inovátorskú a neštandardnú architektúru. Pred tým sa mohli zvedavci zúčastniť diskusie v rámci tradičného formátu AKO SA TO: na tému ako začať s architektúrou, ktorý mal novým prvákom priblížiť nie vždy priamu a ľahkú cestu architekta. Pozvanie do našej diskusie prijali architekti z ateliéru GRAU a z ateliéru Kusý Paňák.

Aby sme po zrkadle do reality niektorých prvákov neodradili, boli pre nich pripravené „pomocné“ darčekové tašky od naších sponzorov, udalosť podporili grantový program Ars Bratislavensis, Penta Real Estate a mediálni partneri Area Print a Radio_FM. Filip Kubis, ktorý spravil tieto parádne fotky.  Aby bol vstup do vôd architektúry a jej štúdia ešte o niečo ľahší, opäť sa uskutočnila burza skrípt, kde si mohli prevziať knihy od tých starších, knihy v ktorých častokrát človek nájde viac ako len predpísané učebné texty.

Pre tých, ktorí boli po hlavnej prednáške večera stále plní energie a chceli si užiť posledné minúty leta ozaj naplno, bola v kotolni fakulty pripravená párty, kde beaty udávali naši domáci skrotení DJs Čičo a Matúš. Návštevníci mohli vyskákať poslednú letnú energiu, doplniť potrebný pitný režim a ísť hodiť pár posledných zaslúžených hodín spánku pred tým, ako ich zasiahne krutá realita. Čert a architekt nikdy nespia.

Dúfame, že sa Vám aj tohtoročný manifest páčil, že ste si každí našli to svoje a Vy, čo ste u nás ešte neboli, dúfame, že s budúcim letom sa rozlúčite spoločne s nami!

Mier a architektúre zdar!

                                                                                                              Váš tím ARCHTUNG

 
 
logoBA_1 colour.jpg
 
Manifest, Ako sa to:Márk Mátis