Letná Noc Architektúry 2018

35665634_1335587003253081_1438974302274715648_o.jpg

To, ako sa najmladšia generácia architektov a dizajnérov popasovala so zadaniami vyhodnotí porota v pokračovaní študentskej Cena Cheddar, kde budú hodnotené všetky vystavené semestrálne práce. Najlepšie projekty v kategóriách - architektúra, urbanizmus a dizajn vyhodnotí nezávislá porota zložená z odborníkov z praxe. Hodnotiť bude odborná porota v troch kategóriách – architektúra, urbanizmus a dizajn. 2ka ateliér, Superateliér, Ilja Skoček a Martin Skoček, Tomáš Boroš.

Okrem samotnej výstavy prinesie Noc „smršť“ zaujímavých projektov, aktivít, iniciatív, ktoré sa dejú v architektonickom prostredí. Tradičné formáty ako 15 Min nájdete na Noci tiež. Predstaví sa projekt Živé námestia (www.zivenamestia.sk) , Boys play nice spolu s výstavou, zámery iniciatívy „Stop privatizácií mosta SNP“ či výlety Archtrip pod vedením architekta Paňáka a doktorantov Stavebnej Fakulty.

Zo špeciálnych výstav sa môžte tešiť na projekt Škoda Fit 2 NUI
Ústav dizajnu spoluprácu so Škoda Auto a koncernom Volkswagen úspešne rozvíja už 10 rokov formou nadväzujúcich výskumných projektov s označením "Fit 2" s pravidelne meniacou sa témou - k dnešnému dňu ich bolo zrealizovaných spolu 6 (Škoda Accessories, Fit 2 Age, Fit 2 Lifestyle, Fit 2 E-CAR, Fit 2 Future, Fit 2 UX). Cieľom aktuálne prebiehajúceho projektu Fit 2 NUI (Natural User Interface) je priniesť futuristické koncepty používateľských rozhraní pre autonómny automobil v roku 2030. “Prirodzené užívateľské rozhranie” charakterizuje 100% zrozumiteľnosť a hľadanie nových foriem komunikácie, prekonávajúcich dnešný štandard rozhraní založených na grafickej a textovej báze prostredníctvom integrovaných digitálnych displejov. Súčasťou projektu je skúmanie nových možností zdieľanej mobility a vytvorenie s tým súvisiaceho konceptu vývoja značky.
Vystavené budú výsledky súťaže Xella a Cena prof. Lacka.

Táto Noc bude silná! Toto leto sa pozrieme na architektúru aj vo forme SILNÉ REČI stand-up comedy show predvedú Michael Szatmáry a Jakub Gulík.
A ako už býva tradíciou – Noc býva pre architektov nekonečná, preto bude na fakulte architektúry sprevádzaná hudobným programom mladej dvojice Vysoký Jalovec a ChichMan, neskôr sa presunie na afterpárty do centra starého mesta v priestoroch FUGA a to v zastúpení "DJ´s battle" formátu Clash of architects, kde sa stretnú za mixpultom gutgut vs. Vallo Sadovsky Architects.
Noc Architektury organizuje tím Archtung s podporou Fakulty architektúry STU.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Projekt finančne podporila spoločnosť Penta Real Estate. Mediálnymi partnermi podujatia sú Archinfo portál - architektúra, architekti, diela, magazín Atrium, stránka Bratislava YIMBY, časopis ERA21a Radio_FM.


Tešíme sa na Vás!